Wie ben ik?
___________

Wie ben ik en waarom kan ik je helpen?


Ik ben Daphne van der Sterren-Kuster. Ik ben inmiddels al zo'n 18 jaar actief op de arbeidsmarkt. Tijdens mijn studie aan de HEAO heb ik een training gehad in het schrijven van standaard sollicitatiebrieven, waar ik heb geleerd waar een sollicitatiebrief aan moet voldoen. 


Door de jaren heen is echter mijn schrijfstijl behoorlijk veranderd en zijn ook mijn inzichten ten aanzien van het schrijven van een sollicitatiebrief behoorlijk veranderd. Hierdoor zijn mijn brieven toch anders dan die van anderen.


In 2005 werd ik door een reorganisatie bij KPN boventallig, en moest ik op zoek naar een andere baan. Omdat ik het belangrijk vond om te solliciteren heb ik op vele functies gesolliciteerd waar ik misschien iets minder graag zou werken. Zoveel sollicitaties en dus ook zoveel sollicitatiebrieven. En voor elke sollicitatie heb ik een andere brief geschreven.


Van de groep collega's die tegelijk met mij boventallig waren, werden de mensen ongeveer 1x uitgenodigd per 10 brieven. En ik werd per 4 brieven 1x uitgenodigd en soms nog wel vaker. Uiteindelijk heb ik een baan gevonden en daarna ben ik nog door blijven solliciteren om op een betere baan terecht te komen. Dus nog meer sollicitatiebrieven en omdat ik wat beter selecteerde op de vacatures werd ik inmiddels van elke 2 brieven 1x uitgenodigd. En uiteindelijk een goede baan rijker.


Omdat ik zo vaak werd uitgenodigd wordt ik vaak gevraagd door vrienden en familieleden om te helpen bij het schrijven van een brief. En ook hier worden ze vaak uitgekozen om op gesprek te komen. Ik kan je helaas geen garanties geven op een baan of een gesprek, ik kan je wel meer kans geven om uitgenodigd te worden. De rest mag je zelf doen.


Op dit moment studeer ik HBO Rechten, dus tijdens tentamenperiodes zal mijn reactietijd iets langer zijn, maak daarom duidelijk in je mail wanneer je de brief uiterlijk nodig hebt.